‘Εκρηξη στο Manchester Arena: Φωτογραφίες και πληροφορίες από την χθεσινή τρομοκρατική επίθεση

Σοκαρισμένη παρακολουθεί όλη η Ευρώπη και ο υπόλοιπος κόσμος, τις τελευταίες εξελίξεις μετά την χθεσινοβραδυνή τρομοκρατική επίθεση στο μεγαλύτερο συναυλιακό χώρο της Ευρώπης, το Manchester Arena. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε 22:30 (00:30 ώρα Ελλάδας) σε συναυλία που είχε διοργανωθεί με την γνωστή Αμερικανίδα pop τραγουδίστρια Ariana Grande.

Ο ταυτότητα του δράστη έχει ταυτοποιηθεί πριν λίγες ώρες ενώ οι αστυνομικές αρχές δήλωσαν ότι είχε βρετανική υπηκοότητα, ενώ κατάγεται από την Λιβύη. Ο ίδιος πραγματοποίησε την επίθεσή του στο φουαγιέ του συναυλιακού χώρου, την ώρα που η συναυλία ήταν προς το τέλος της. Πριν λίγες ώρες ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, δηλώνοντας ότι ο δράστης ήταν Στρατιώτης του Χαλιφάτου.

Σύμφωνα με επίσημε πηγές, τα θύματα μέχρι στιγμής ανέρχονται στα 22, εκ των οποίων και μικρά παιδιά, καθώς το κοινό της τραγουδίστριας αποτελείται κατά κύριο λόγο από άτομα νεαρής ηλικίας. Παράλληλα, οι τραυματίες έχουν φτάσει τους 59, ενώ το πιο ανησυχητικό είναι ότι μέχρι στιγμής ο αριθμός των αγνοουμένων παραμένει άγνωστος, κάτι που κάνει τις αρχές να μην μπορούν να δηλώσουν με σιγουριά αν ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί όσο περνάνε οι ώρες.

Οι σκηνές που εκτυλίχτηκαν λίγες στιγμές μετά την επίθεση, θύμιζαν πολεμικό τοπίο ενώ λόγω του πανικού πολλοί γονείς έχασαν τα παιδιά τους, στην προσπάθειά τους να κατευθυνθούν προς την έξοδο. Πολλοί αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι στόχος της επίθεσης ήταν τα μικρά παιδιά, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι βόμβες την στιγμή της έκρηξης εκσφενδόνισαν καρφιά, που είχαν πάνω τους, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει επιβεβαιωθεί εντελώς.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί, ότι ο δράστης σύμφωνα με πληροφορίες των μαρτύρων, πραγματοποίησε την επίθεσή του στο χώρο του φουαγιέ και όχι μέσα στο συναυλιακό χώρο, διότι η ασφάλεια που έπρεπε να περάσει για να καταλήξει εκεί ήταν πολύ πιο αυστηρή. Σε διαφορετική περίπτωση, αν τα κατάφερνε να περάσει, οι νεκροί θα μετρούσαν σε εκατοντάδες και η τραγωδία θα ήταν πολύ μεγαλύτερη, αφού την συναυλία παρακαλουθούσαν 21.000 άτομα.

Η Αγγλία είναι σοκαρισμένη από το γεγονός και οι σκηνές που διαδραματίζονται αυτή την ώρα ξυπνούν μνήμες του τρομοκρατικού χτυπήματος τον Ιούλιο του 2005. Οι αστυνομικές αρχές δέχονται εκατοντάδες μαρτυρίες και είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι την ίδια ώρα πολλές οικογένειες αναρτούν στα social media φωτογραφίες από αγνοούμενους, σε περίπτωση που αναγνωριστούν από τον κόσμο.

Τα παρακάτω videos είναι ενδεικτικά του πανικού που ακολούθησε, λίγες στιγμές μετά την τρομοκρατική επίθεση.

πηγή: NBC news, manchestereveningnews.co.uk

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ