Πανεύκολη συνταγή για καλοκαιρινό γλυκό με πορτοκαλάδα

γλυκο πορτοκαλαδας

Το καλοκαίρι είναι από τις πιο αγαπημένες εποχές για πολλούς. Είναι η εποχή που επιλέγουμε περισσότερο καλοκαιρινά φαγητά, φρούτα, παγωτά και κοκτέιλ. Ωστόσο τα γλυκά δεν θα μπορούσαν να εξαιρεθούν από αυτήν την κατηγορία, αφού υπάρχει μεγάλη ποικιλία δροσερών και νόστιμων γλυκών που επιλέγουμε να φτιάξουμε την συγκεκριμένη εποχή. Ιδίως όταν αυτά είναι εύκολα και γρήγορα στην εκτέλεσή τους. Ένα τέτοιο αγαπημένο καλοκαιρινό γλυκό θα δούμε  σήμερα, το γνωστό σε όλους μας γλυκό με πορτοκαλάδα.

Υλικά

1 πακέτο άνθος αραβοσίτου που βράζει με γεύση βανίλια

3 ποτήρια γάλα

3 ποτήρια πορτοκαλάδα

2 ποτήρια ζάχαρη

2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ

Παρασκευή

Σε ένα μεγάλο ορθογώνιο τάπερ απλώστε μία στρώση από τα μπισκότα αφού πρώτα τα έχετε βουτήξει ελαφρά στο γάλα.

Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τη μισή ποσότητα της κρέμας αραβοσίτου, ένα ποτήρι ζάχαρη,τα τρία ποτήρια γάλα και ανακατέψτε. Αφήστε το μείγμα σας να βράσει ελαφρά μέχρι να πήξει.

Αφού πήξει στη συνέχεια απλώστε το πάνω στα μπισκότα και έπειτα απλώστε ακόμα μία στρώση με μπισκότα. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε την υπόλοιπη κρέμα, ένα ποτήρι ζάχαρη και την πορτοκαλάδα και αφήστε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά.

Ρίξτε το νέο μείγμα πάνω από τη δεύτερη στρώση μπισκότα, βάλτε το γλυκό σας στο ψυγείο και σε λίγη ώρα που θα πήξει τελείως, το καλοκαιρινό γλυκό με πορτοκαλάδα θα είναι έτοιμο και δροσερό να το δοκιμάσετε.

καλοκαιρινο γλυκο

image credit: filiatranews.blogspot.gr, sheblogs.eu

πηγή: mothersblog.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ